Alla försäljare är mer eller mindre skojare och bedragare!

Att det finns badskojare precis som bilskojare fick vi erfara när vi köpte vårt demo spabad av Spacenter i Åkarp (Masterspa). Ett nyservat demo spabad, Down East, (5 mässor och en månad utomhus) i perfekt skick - sa Joakim Sätervi (ägaren). Vi skulle ha tagit varning när vi såg annonsen på Blocket, där inget företagsnamn var utsatt.

Det var fel på precis allting; trasigt kontrollkort till pumparna, trasiga jets, lös kontrollpanel, rostiga skruvar, fuktmärken i träramen, borrhål i sidorna, defekter i botten och så fick vi fel lock till också. Det är rätt uppenbart att spabadet inte är något år gammalt och lite använt. Det tog 3 månader innan de viktigaste felen åtgärdats, så vi i a f fick igång spaet. Sen fick vi vänta ytterligare flera månader på ett lock i rätt storlek. Vi blev utlovade en kompensation. Vi fick en bottensugare (värde 350:-), resten av den sk kompensationen, tillsammans med 4 små nya jets väntar vi fortfarande på. -Och vi har tjatat, mailat, ringt, hotat med KO och allt tänkbart - under snart ett helt år.

Hade vi vetat idag; om Spacenter och Joakim Sätervi, hade vi aldrig handlat spabadet av honom. Hoppas att folk tänker två gånger och hörsammar varningen. Vi är inte heller ensamma om att vara besvikna. Ta inte bara vårt ord för det. Se t ex omdömen om Spacenter på Eniro och Bygga hus.se.

Ta rådet att kolla upp företaget innan ni köper. Kolla omdömen. Betala inte hela beloppet vid leverans.